جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت فرصتی منحصر به فرد است
نجدت اسماعیلانزور، کارگردان بینالمللی سوریه و یکی از هنرمندان مطرح عرب است که اثر پادشاهی شنها که به تاریخ پادشاهی آلسعود (وهابیت) میپردازد را خلق کرده است. وی که اثرگذاری بسزایی در ارتقاء سطح کیفی آثار سینمایی سوریه داشته و اخیراً به عنوان عضو پارلمان سوریه نیز فعالیت میکند. به بهانه برگزاری شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت و حضور این فیلمساز سوری با فیلم «خون نخل» در جشنواره با وی به گفتوگو پرداخته ایم.
*آقای اسماعیلانزور برای شروع کمی از فیلم «خون نخل» که در بخش اصلی شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت حضور دارد، بگویید و اینکه آیا پروژههای دیگری با موضوع تروریسم در دست تولید دارید؟
خون نخل فیلمی است که در ذیل فیلم مقاومت قرار میگیرد زیرا دروغ غرب و حامیان آن را که هدف آن تخریب تمدن منطقه است، آشکار میکند. این فیلم با موضوع سرقت آثار باستانی و تخریب بناهای تاریخی در زیباترین شهر باستانشناسی جهان یعنی تدمر (پالیمیرا) میپردازد.
(نخل خون) داستان سربازان ارتش سوریه است که در دفاع از این شهر جان خود را فدا کردند. این فیلم همچنین به موضوع خالد الاسعد، باستانشناس بینالمللی سوریه و چگونگی اعدام بیرحمانه و وحشیانه او در هشتاد سالگی توسط داعش میپردازد. علاوه بر آن، هم اکنون در مرحله تولید یک مجموعه تلویزیونی حماسی پیرامون پیروزیهای ارتش سوریه در جنگ علیه تروریسم با پشتیبانی و حمایت متحدان منطقهای به خصوص ایران هستیم که در فصل آینده به نمایش در میآید. این فیلم توسط وزارت رسانهها و خبرنگاری تولید میشود.
*با توجه به شرایطی که در منطقه وجود دارد، آیا فکر میکنید سینمای مقاومت میتواند مخاطبان مشترکی از همه کشورهای منطقه مانند ایران، لبنان، سوریه و عراق داشته باشد.
مردم منطقه ما نسبت به بیعدالتی، استبداد، محاصره ناعادلانه و اخاذی غیرقانونی که آمریکا و عوامل آن بر مردم منطقه اعمال میکنند، نگرانی و رنج مشترک دارند. از سوی دیگر، مردمی در منطقه هستند که تسلیم شده و وضع موجود را پذیرفتند و برای حفظ دستاوردهای خود و ادامه روند عادیسازی با دشمن اسرائیلی عجله کردند. با این حال در منطقه مردمان آزادهای وجود دارند که همچنان با مقاومت دستورات و املای غربیها را رد میکنند و در برابر اشغال و استعمار در همه اشکال آن مقاوم هستند. قطعاٌ پیروزی از آن این مردم است چرا که آرمانهای عادلانهای دارند و از عزت و آینده فرزندانشان دفاع میکنند. این وجه مشترک بسیاری از مردم منطقه است.
*اهمیت و ضرورت برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت را چگونه ارزیابی میکنید؟
ما امیدواریم که این جشنواره فیلمهای مختلفی را از سراسر جهان آزاد و همه مردمی که از عزت خود دفاع میکنند، جذب کند زیرا این یک فرصت واقعی برای تماشای مقاومت است خاصه اینکه اکثر جشنوارههای بینالمللی اجازه نمایش به فیلمهای حوزه مقاومت نمیدهند. برگزاری این جشنواره در سطح بینالمللی یک فرصت منحصر به فرد است چراکه غرب در تلاش است تا واقعیت را کنار گذاشته و ایدئولوژی تروریستی را از مواجه با مقاومت مصون نگه دارند. من لازم میدانم که بر همه مسئولان و دستاندرکاران جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به خاطر انجام این رسالت بشردوستانه درود بفرستم و همچنین بر جمهوریاسلامیایران به عنوان حامی اصلی مقاومت در جهان.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت فیلم امسال در دو مرحله زمانی برگزار میشود، مرحله اول مقاومت همزمان با هفته دفاع مقدس از ٣١ شهریور تا ۶ مهر و در سه بخش مدافعان سلامت و بخش ملی فیلم سازان بسیجی و جشنواره جشنواره ها به علاوه اهدای نشان رسول برگزار شد. بر اساس آمار دبیرخانه، در مرحله نخست، ۲۱۰ اثر به بخش جشنواره جشنوارهها و هزار و ۳۴۲ اثر به بخش مدافعان سلامت شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت ارسال شده بود. مجموع آثار رسیده به این دوره از جشنواره از زمان انتشار فراخوان تا پایان مهلت ارسال آثار ۱۰ هزار و ۴۹ اثر بود.
مرحله دوم جشنواره نیز یکم تا هفتم آذرماه جاری همزمان با هفته بسیج در بخشهای مسابقه اصلی، سیدالشهدای مقاومت، روایت قلم، نقد، پژوهش، تحلیل، فیلم به معنای مطلق و انتخاب برگزیدگان ملی فیلمسازان بسیجی به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی و به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار میشود.