تعطیلی ۱۵۰ شهر و کلانشهر از روز شنبه به مدت ۲ هفته
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ، آقای دکتر علیرضا رییسی پس از جلسه فوق العاده بررسی نهایی دستورالعملهای «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» که با حضور رئیس جمهور برگزار شد ، افزود: در شهرهای قرمز منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح اعمال می شود.
وی با اشاره به تصمیمات مهم این جلسه گفت: یکی از موضوعات مهم این بود که مصوبه ای که می خواهیم ابلاغ کنیم به چه زیرساخت هایی نیاز دارد و باید قاطعانه اجرا شود.
وی گفت: یک سری اصلاحات هم انجام و تک تک مشاغل بررسی شد و به این جمع بندی رسیدیم که بعد از این مصاحبه، مصوبات را نهایی کنیم و فردا صبح به سراسر کشور برای اجرا ابلاغ شود.
از روز شنبه حدودا ۱۵۰ شهر که عمدتا کلانشهر هستند و شامل تهران هم می شوند به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین اعلام کرد: از روز شنبه حدودا ۱۵۰ شهر که عمدتا کلانشهر هستند و شامل تهران هم می شوند به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.
وی ادامه داد: تردد درون شهری نیز از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در مناطق قرمز منع خواهد شد.
آقای رئیسی با اعلام این که منع تردد بین شهری هم که قبلا وجود داشت همچنان اعمال خواهد شد اظهار داشت: بنابراین در شهرهایی که قرمز و نارنجی اعلام می شود فقط کسانی که پلاک بومی آن شهر را دارند اجازه تردد دارند و بقیه اجازه ورود به آن شهرها را ندارند.
وی ادامه داد: تعطیلی در مناطق قرمز یعنی همه جا تعطیل است به جز گروه شغلی شماره یک که مایحتاج ضروری مردم را تهیه می کند؛ مثل سوپر مارکت ، بیمارستان، مطب ، داروخانه و امثالهم و بجز آن همه جا تعطیل خواهد بود.
مثلا در برخی ادارات فقط نگهبانان باید باشند و حداکثر تا یک سوم کارکنان در مناطق قرمز باید حضور پیدا کنند؛ در مناطق نارنجی هم حداکثر نصف کارکنان باید حاضر باشند و اگر کمتر از آن هم حضور داشته باشند مشکلی نیست. در مناطق زرد هم حداکثر تا دو سوم کارکنان باید حاضر باشند .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: درباره کارکنان و ادارات هم بررسی صورت گرفت اداراتی که غیر ضروری هستند و نیازی به بازبودن شان نیست با حداقل کارکنان کار خواهند کرد. مثلا در برخی ادارات فقط نگهبانان باید باشند و حداکثر تا یک سوم کارکنان در مناطق قرمز باید حضور پیدا کنند؛ در مناطق نارنجی هم حداکثر نصف کارکنان باید حاضر باشند و اگر کمتر از آن هم حضور داشته باشند مشکلی نیست. در مناطق زرد هم حداکثر تا دو سوم کارکنان باید حاضر باشند .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با بیان اینکه تعطیلی ها در نظر گرفته شده برای محدودیت های کرونایی دو هفته است و اگر نیاز باشد بیشتر هم خواهد شد، در خصوص محدودیت ترددها گفت: دو نوع محدودیت است، اولاً شهرهایی که قرنطینه هستند که هم محدودیت درون شهری و هم بیرون شهری دارند.
آقای رئیسی اظهار کرد: هر شهری محدوده خود را دارد و اگر فردی از شهری خارج شود به شهر دیگر نمی تواند وارد شود.
مثلا فردی در تهران ساکن است و پلاک بومی هم دارد اما در شهر دیگر کارخانه دارد ، اگر این فرد وارد شهر نشود مشمول جریمه نمی شود اما اگر به شهر دیگر وارد شد جریمه می شود.
وی درباره نوع محدودیت های هر شهر ادامه داد : هر شهر محدودیت های خودش را دارد .خروج از شهرها جریمه ندارد اما اگر فردی به شهر دیگر وارد شد جریمه می شود.
اگر فردی از شهر نارنجی وارد هر شهری شد ۵۰۰ هزار تومان و از شهر قرمز یک میلیون تومان جریمه می شود .
دکتر رئیسی همچنین درباره نحوه استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی افزود: جلسه ای در وزارت کشور درباره مترو ، اتوبوس واحد ، تاکسی ها و وسایل حمل و نقل برون شهری در حال برگزاری و بررسی است .
دکتر رئیسی افزود : درباره راننده های تپسی و اسنپ هم همین طور است . در اسنپ بیش از ۹۴۰ نفر مبتلا داشته ایم که اینها دیگر نمی توانند مسافر جا به جا کنند. ما سیستم هایمان را به هم متصل کرده ایم و افراد مبتلا به کرونا ، به سامانه ما وصل هستند .
وی گفت : افراد مبتلا به مدت ۱۴ روز نمی توانند سفر کنند و باید در قرنطینه بمانند.